Новопостроен апартамент с 3 стаи в красивия курорт Неа Скиони

Nea Skioni, Гърция – ID 9974
230,000 €
Площ 76 m2
вид 3+kk
етаж 1/2
Море 400 m
Състояние Готово
Сезон цял година

"Моят имот на морето" има удоволствието да ви съобщи, че стартира нов проект, който предлага на пазара малки двуетажни къщи за продажба в Халкидики. Парцелът се намира в идилична местност, заобиколен от маслинови горички и гори с гледка, само на 400 метра от един от най-добрите плажове на полуостров Касандра.

Ние се грижим за управлението на имота от А до Я. Можете да разчитате на нас във всяко отношение.

Нашите взаимоотношения не приключват с покупката, а само започват.

Проектът предлага висококачествени жилища в комплексен, енергийно ефективен парцел от 76 м2 на 2 етажа. Планът на етажа е идеален с 2 спални. 2 бани, кухня и всекидневна. Всяка къща ще разполага с много екстри и напълно оборудвана кухня с електричество. Тя ще включва и открит паркинг.

Модерният дизайн изглежда забележителен, но традиционната гръцка архитектура с традиционни елементи и отлична изолация ще се съчетае естествено с красивата околност. Плажът е на 400 метра от мезонета.

Неа Скиони е малко, но оживено рибарско пристанище в Термайския залив. Известно е с популярния си плаж и ресторантите, предлагащи прясно приготвени морски дарове. Местните жители пият силно кафе и узо пред спокойните кафенета. В магазините за сувенири се продават местен мед и зехтин. Пътеки през крайбрежните борови гори водят до руините на древния град Скионе и църквата от XVI в. с фрески "Панагия Фанеромени".

Историческото рибарско пристанище и красивата крайбрежна алея са характерни за това селище. Различни ресторанти за морски дарове се снабдяват с морски дарове директно от сутрешния улов на рибарите в близкото пристанище. През лятото по калдъръмената крайбрежна алея и в малките музикални кафенета се провеждат много събития. Също така и извън активния сезон малкото рибарско селище си заслужава престоя. През цялата година Неа Скиони предоставя на посетителите си впечатляващи гледки към планините, морето и пристанището, като има добра възможност да се видят делфини, които често се срещат в близост до този бряг. Плажът на Неа Скиони е удостоен със "Син флаг" - обещаващ показател за чист пясък и бистра вода.

Един от историческите обекти в Неа Скиони е църквата "Панагия Фанеромени", построена през 16 век. В тази избеляла сграда посетителите могат да се възхищават освен на красивите стенописи от XVI в. и на мраморна фигура на Дева Мария. Според преданието тази фигура е от Тесалия. Изхвърлена на плажа, тя е била намерена и взета от местните селяни. Оттогава насам на тази статуя, намираща се в църквата, се възхищават всички.

Традиция с местен произход е ежегодният фестивал на сардината, който се провежда през август. В допълнение към прясната риба, местното вино, посетителят има възможност да се докосне до много фолклорни и музикални събития на плажа. Фестивалът продължава 3 дни и предлага много забавления както за местните жители, така и за посетителите.

Неа Скиони е основан отново през 1918 г. в близост до мястото на древния град Скиони от жителите, които напускат планинското си село 'Цапрани, за да се заселят близо до брега. В крайна сметка Цапрани е напълно изоставено в края на 30-те години на миналия век. По времето, когато в района е открито селището Nea Skioni, само няколко рибарски колиби определят характерния пейзаж. Името на селото е вдъхновено от древния град Скиони, най-старата известна колония на Халкидики, който се намирал в непосредствена близост.

Повечето от тротоарите и улиците на Неа Скиони са построени в средата на 20-и век.

Етаж
1
брой етажи
2
вид
3+kk
Площ
76 m2
използваема площ
76 m2
Тераса
Да
паркинг
Да
Магазин
200 m
Лекар
7 km
Кафене
210 m
Ресторант
70 m
Бар
200 m
Детска градина
190 m

Харесва ли ви този имот?

Свържете се с нас!

Интересувате се от този имот, но все още не сте сигурни? Уговорете си среща онлайн или в нашия офис и ние лично ще разгледаме всички подробности с вас.

Bubenská 122/20
Praha 7 - Holešovice 170 00

Po-Pá: 8.00-17.00