Процесът на покупка в Кипър

Ние сме първите, които ви предоставиха възможността да закупите имот в чужбина! Ние сме чешко с.р.о. и гарантираме за резултата от сделката и за всяка похарчена от вас крона. Въпреки че продаваме в няколко държави, винаги си вършим работата на 100%. Мениджърът по продажбите лично се грижи за процеса на продажба във всяка държава.

В Кипър работим с най-големите строителни предприемачи на острова, както в северната, така и в южната, европейска част.

 • Бизнес партньорите са изградили десетки проекти и държавни поръчки и са на пазара повече от 35 години, като наемат над 1000 души, участват в засаждането на гори ( всеки клиент има дърво ) , помагат на животните на острова и използват слънчева енергия и най-добрите строителни материали в своите проекти.

 

 • По-голямата част от нашите проекти се намират в най-бързо развиващия се район на острова : Искеле , това е районът, който е избран за най-добрата инвестиция край морето за 2021 г. и в световен мащаб ! Има търсене на недвижими имоти от цял свят и проектите се продават бързо. Предлагаме също така имоти в Кирения и Есентепе , където има спиращи дъха гледки към морето и красиви планини. Предлагаме и имоти в Пафос , в момента това е най-добре развиващият се град за инвестиции в южната част на острова, има няколко световноизвестни голф игрища, а летището е само на 25 минути от нашите проекти.

 

 • В управленския екип в Пафос имаме представител от Чешката република , така че за вас ще бъде положена 100% грижа.

 

 • Ние сме изключителен представител на предприемача , което означава, че ние и нашите клиенти купуваме директно от продавача. Така че вие не ни плащате никаква комисиона, както е в Чехия и Словакия.

 

 • От 10 години ние сме вашият представител по море в различни страни по света. Самите ние притежаваме имоти в Кипър и познаваме отлично местния пазар. Всички услуги преди и след продажбата извършваме чрез наш партньор.

 

 • Ние бяхме първите, които ви предоставиха възможността да закупите имот в чужбина! Ние сме чисто чешка компания и гарантираме резултата от сделката и всяка похарчена от вас крона.
  Как да изберем и след това да закупим имот, процедура. Ние ще ви дадем професионален и коректен съвет. Ще обсъдим Вашите изисквания, техническите параметри като размер, местоположение и др. и заедно ще изберем мечтания от Вас имот.

 

 • Можете също така да разгледате нашия уебсайт WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот от нашата оферта.

 

 • Вие решавате как да разгледате имота. Повечето клиенти ще изберат да огледат на място , но за много заети клиенти можем да организираме всичко безпроблемно от разстояние - от избора на жилище, плана за плащане до избора на мебели и уреди и наемането на имота , не е необходимо да ходите никъде и да уреждате каквото и да било , нашите специалисти от Кипър с удоволствие ще организират това за вас. Ние ще ви обясним условията и предимствата на посещението на имота и проектите на място.

Какво ще платя извън горепосоченото?

 • Зависи от самия проект, някъде включваме безплатно обзавеждане и уреди , някъде не.

 

 • ПРЗ е 5% в северната част на града

 

 • В момента има нова по-висока ставка за вписване в поземления регистър и прехвърляне на дялове от земя на ваше име, когато това бъде актуализирано , ще го въведем в процедурата. В миналото тя беше 3% , а сега със сигурност ще бъде по-висок процент.

 

 • Ако инвестирате с цел отдаване под наем и препродажба по време на строителството, ще ви посъветваме за най-изгодния начин на инвестиране.

 

 • В южната част на страната ДДС върху първия имот е от 5% до 19% - в зависимост от предназначението ( постоянно местожителство или отдаване под наем ), юридически услуги около 1500 евро и регистрация в имотния регистър и прехвърляне на дял от земята още около 3000 евро

 

 • Всеки строителен предприемач разполага със собствен правен отдел, така че правните услуги могат да варират
 • .

 

Какви ще бъдат разходите за експлоатация на имота

?

 • Заплащате само за комунални услуги и вода според потреблението ( само по време на престоя си, докато сте на място в имота си на плажа ) през годината, когато имотът се отдава под наем, и не плащате нищо за режийни разходи ( ще ви посъветваме )

 

 • Застраховката на имота ще ви струва приблизително от 65 до 120 евро годишно , автоматично приспадана от управляващата компания от приходите от наем

 

 • Трябва да заплащате и годишна такса за поддръжка, като винаги ви казваме сумата предварително . Годишната такса за поддръжка включва услуги, свързани с управлението на проекта, в който се намира имотът ви, като: поддръжка на басейна, 24х7 охрана, косене на трева, поддръжка на зелени площи, ползване на фитнес център, спа зона, басейн, ремонт на фасадата на сградите, електричество в общите части, асансьор и други.

 

 • Годишният данък върху недвижимите имоти в Северен Кипър е около 3 чешки крони на кв. м!

 

 • Така че водата , електроенергията и газта са сравнително по-евтини, също така е остров на студентите , има повече от 25 университета и студенти от цял свят, има британско право, това е бивша британска колония, действителният процес на закупуване на имот е много по-лесен, отколкото тук.

Как да се погрижим за управлението на вашия имот след покупката?

Ние ще се погрижим за водата и електричеството на ваше име.


- Ние ще се погрижим за прехвърлянето на водата и електричеството на Ваше име.

 • Сключването на застраховка на ваканционния имот е нещо съвсем естествено.

 

 • Заедно с предприемача ще се погрижим за отдаването под наем и експлоатацията на вашия имот, сезонът е дълъг, а отдаването под наем - целогодишно. Чух, че Mojenemovitostumore.cz има готов портал за клиенти

 

 • Да, това е вярно. Ние ценим всеки клиент, комуникираме в продължение на дълъг период от време и помагаме при последващото управление на имота. Ние не сме компания, която ви примамва да купите и след това спира.

Като доказателство и нещо допълнително, създадохме КЛИЕНТСКИ ПОРТАЛ за нашите клиенти, достъпен на адрес klienti.mojenemovitostumore.cz, където можете да управлявате своя имот - Клиентският портал е достъпен за вас безплатно.