Процесът на покупка в Турция

Как се извършва изборът и последващата покупка на имота, процедурата:

Пишете ни или ни се обадете, за да обсъдим вашия фокус. Ние ще ви посъветваме професионално и коректно. Ще обсъдим Вашите изисквания, технически параметри като размер, местоположение и др. и заедно ще изберем мечтания от Вас имот.

Можете също така да разгледате нашия уебсайт WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот от нашата оферта.

Отговорете как искате да разгледате имота. Имате възможност да изберете онлайн оглед в реално време или личен оглед.

Ако изберете личен оглед, ние ще се погрижим за настаняването ви в Алания и ще организираме транспорта до и от летището.

Ще организираме обиколки на място, при които нашите експерти ще се погрижат да имате достатъчно време да изберете и да вземете решение.

След като сте избрали конкретен имот, ние ще подготвим договор за резервация и ще заплатите такса за резервация, за да можем да резервираме избрания от вас имот за вас. Таксата за резервация е част от покупната цена и е в размер на 2000 евро. Тя се заплаща по чешка банкова сметка. След това се заплаща депозит - след съгласуване с предприемача и консултация с клиента за възможностите за финансиране, обичайният при подписване на договора е 20%. След това се изготвя погасителен план.

След това се издават необходимите документи (договор за покупко-продажба, договор за правни услуги, договор за ескроу).

Всички суми се депозират в ескроу сметка в Чешката република или Турция.

Ние ще подготвим необходимите декларации, чиито подписи трябва да бъдат заверени от чешки нотариус.

Това е последвано от преписване при нотариус, вписване в поземления регистър и издаване на документ за собственост.

При покупко-продажбата на изплащане прехвърлянето се извършва по същия начин, като разликата е, че ипотеката се вписва на името на вашия инвеститор. След изплащане на последната вноска сервитутът се заличава и вие ставате 100% собственик на имота.

Какво ще платя в допълнение към горепосоченото?

Когато закупите имота и се издаде документ за собственост на тапу, се извършва експертно проучване и това е документът, по който се определят таксите и размерът на застрахователните премии и т.н.

Ако имотът не е резервиран по време на инвестиционния ви престой в Турция, услугите като летищен трансфер и настаняване ще бъдат заплатени. Ако решите да закупите по-късно, ще възстановим платените суми.

Какви ще бъдат разходите за експлоатация на имота?

Това зависи от проекта, вида на имота и богатството на социалната инфраструктура.

Ако изберете тип вилен имот, ще ви информираме за таксите за поддръжка, когато изберете предпочитаната от вас вила.

Водоснабдяването и електроенергията се таксуват според потреблението, ако не използвате имота и нямате потребление за комунални услуги, няма да ги плащате.

Застраховката на имота ще ви излезе около 120 евро. Премиите зависят от вида, който изберете, Алианц е най-скъпа, можете да сключите пълна или само задължителна застраховка, зависи от стойността на имота и обзавеждането в него... ще получите съответната оферта, ако се съгласите, всичко ще бъде изпълнено.

Енергията тук е по-евтина, отколкото в Европа, отново зависи от това колко членове има в домакинството, колко често включвате климатика, колко голям е имотът.

Трябва да заплащате и годишна такса за поддръжка (казахме ви, когато избрахте имота). Годишната такса за поддръжка включва услуги, свързани с управлението на комплекса, в който се намира вашият имот, като: поддръжка на басейна, охрана, косене на трева и поддръжка на зелени площи, ремонт на фасадата на сградите, плащане на електроенергия в общите части и асансьора и др.

Годишният законоустановен данък върху недвижимите имоти е 1 турска лира на кв. м.

Какво става, ако купувам имот, който не е оборудван, или имот, който трябва да се ремонтира?

За обзавеждането също ще се погрижим. Ще ви предложим няколко варианта, които ще ви изпратим като визуализации, а след това вие ще изберете цената и вида на обзавеждането. Ние ще сглобим и подредим всичко професионално.

При необходимост от основен или дребен ремонт ще ви препоръчаме специалист и ще проверим за вас извършената от него работа.

Как ще се погрижим за експлоатацията на вашия имот след покупката му?

Ние ще се погрижим за прехвърлянето на водата и електричеството на ваше име.

Съгласуването на застраховката на ваканционния имот е нещо съвсем естествено.

С нашите ПОСЛЕДНИ УСЛУГИ ние ще се погрижим за експлоатацията и управлението на вашия имот през периода, в който няма да го използвате за собствени нужди.

Услуги по посрещане, настаняване, почистване и пране, ние ще се погрижим и за вашите роднини и клиенти.

Ако искате да останете по-дълго в Турция, можем да се погрижим и за организирането на дългосрочен престой

Ако искате да наемете автомобил, можете да го направите директно на летището чрез приложението hoppygo.

Всички услуги са платени и са на обичайните цени в рамките на Турция към датата на предоставяне.

Кой може да ми помогне при наемането на имот?

Собствениците на имоти, които са закупили чрез нашата РК, могат да представят имота си БЕЗПЛАТНО на нашия уебсайт.

Слушах, че Mojenemovitostumore.cz има готов портал за клиенти

Да, това е вярно. Ние ценим всеки клиент, общуваме дългосрочно и помагаме при последващо управление на имота. Ние не сме компания, която ви примамва да купите и с това всичко приключва. Като доказателство и нещо допълнително за нашите клиенти създадохме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТИ, достъпен на адрес klienti.mojenemovitostumore.cz, където имате възможност да управлявате имота си - Порталът за клиенти е достъпен за вас безплатно.

Поздравителни адреси

Цветомир Златковски