Българска мечта

9.11.2020

БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА

Представете си, че живеете своята мечта. Да живеете в страна, която има собствено море, а на всичкото отгоре през зимата да карате ски по писти, сравними с алпийските. Да се събуждате всяка сутрин свежи, пълни с енергия, усещайки свежия морски въздух. Да закусвате с изглед към морето, да работите от терасата, докато усещате освежаващия морски бриз, или да се отпуснете, докато чайките прелитат край вас. Да се разхождате по плажа по залез слънце и да заспивате под звуците на вълните, разбиващи се в брега... Просто да изживявате всеки ден, да правите бизнес, да си почивате или да остарявате край морето и да не се тревожите как да осигурите финансово бъдещето си. Сега въпросът е - как да направим това?

Имаме отговор за вас под формата на два примера от историите на наши клиенти:

Щастливо пенсиониране

Това е историята на една съпружеска двойка, нека ги наречем Хонза и Луси. Хонза е 63-годишен мъж, който тази година отпразнува 34-ата годишнина от сватбата си със съпругата си Луси. Те имат две прекрасни възрастни деца - син и дъщеря. Двойката се свърза с нас преди 3 години и ни разказа своите желания. Те искаха да живеят и остареят един до друг край морето, на плажа. И тогава започна съвместното ни пътешествие, за да сбъднем мечтата си за щастлив живот край морето.
Двойката вече трета година живее в България, в апартамент на брега на морето, щастлива и свободна, което ние знаем, защото поддържаме връзка - обаждаме се един на друг няколко пъти годишно, изпращаме си пожелания за рождени дни, а те ще станат и част от основаната в момента МОЖЕНОМОВИТОСТУМОРЕ З.С. Как тази двойка успя да го направи? Отговорът е "просто".

Преди да се преместят заедно в България, те са притежавали апартамент тук, в Прага. Все още притежават този апартамент и имат стабилни доходи от наем от него, освен това получават пенсия, тъй като са работили през целия си живот. Този доход им осигурява добър и безгрижен живот.

Нека съберем числата. Доходът от пенсия е 12 000 чешки крони, наемът на апартамента е 15 000 чешки крони, общо 27 000 чешки крони на месец. Средните месечни разходи за живот в България излизат 7 - 14 000,- чешки крони. Благодарение на това те не трябва да се занимават с никакви финансови притеснения и да изживяват сбъднатата си мечта. Ще я наречем българската мечта.

Рестарт

Тази история разказва за един млад мъж, бизнесмен, след развод и с деца, за които се полагат алтернативни грижи. Нека го наречем Мирек. Преди известно време Мирек се свърза с нас абсолютно съсипан след развода с дългогодишната си партньорка. Той ни помоли за помощ, имаше идея за почивка, на която да се отпусне и да избяга от всичко за известно време. Чрез нас той нае апартамент в България и замина за известно време там, за да се освежи, да получи нова посока в живота и да рестартира. Той замина за няколко седмици. Когато се върна, той беше съвсем различен човек. Освен че беше загорял, Мирек излъчваше огромно желание за живот, беше отпуснат и веднага се хвърли в решението. Той реши да си купи собствен имот в България. Искаше да може да се връща там винаги, когато пожелае да почерпи нови сили и да се откъсне от шума и суетата на ежедневието. Сега той ходи там поне два пъти годишно, като взема със себе си и децата си, и винаги се връщат щастливи.
А какво се случва с имота му, когато той не е там? Той все пак го използва пълноценно, като отдава апартамента си под наем на други хора в подобно или различно положение. Позволява на другите да си почиват и получава допълнителни доходи от това.

Нека разгледаме и тази история. Той е купил апартамента за 37 000 евро (т.е. около 980 000,- лв.*), поддръжката на апартамента струва около 14 000 евро годишно, а в разгара на сезона може да го отдава под наем до 50 евро/нощ (т.е. 1 321,- лв.*). За предоставянето напр. на 14-дневна почивка на едно семейство в неговия апартамент той вече е платил годишните разходи за поддръжка на имота. И той може да го отдава под наем няколко пъти.

Той казва, че е започнал да живее своята мечта. Ще я наречем БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА.

Имате ли подобни мечти? Свържете се с нас и нашите специалисти и нека обсъдим вашите желания и въпроси. Заедно ще намерим най-добрия начин да осъществим и вашата мечта. За да реализирате тази БЪЛГАРСКА МЕЧТА.

Всичката информация, поместена в тази статия, е само с информативна цел и не представлява предложение за сключване на договор по смисъла на чл. 1732 от Гражданския кодекс.