Заливът Luštica: луксозен курорт във възход в Черна гора

2.10.2024

Открийте залива Лущица - луксозен курорт в Черна гора, който предлага уникални имоти, красива природа и възможности за инвестиции. Идеална дестинация за адриатически начин на живот с благоприятни условия за чуждестранни инвеститори.

Заливът Luštica: луксозен курорт във възход в Черна гора

Заливът Луштика: луксозен курорт във възход в Черна гора

Черна гора бързо се превръща в привлекателна дестинация за луксозни недвижими имоти, а курортът Luštica Bay е ярък пример за това. Този бивш югославски военен комплекс е претърпял трансформация и сега е място, което представлява всичко, което може да предложи една модерна и изискана почивка. Заливът Луштика съчетава красива природа на адриатическото крайбрежие, качествено обслужване и разнообразна гама от луксозни имоти.

Магията на залива Луштика

С гледката на чистите води на Адриатическо море и зелените хълмове на Черна гора на заден план ще разберете защо това място влиза под кожата на хората. Местоположението е изключително - курортът се намира само на 20 минути път с кола от летище Тиват, което е лесно достъпно по въздух с нискотарифни превозвачи като EasyJet, Jet2, Ryanair и Wizzair от Прага и други чешки летища.

Заливът Луштика предлага автентичен средиземноморски начин на живот и 270 слънчеви дни в годината. Местното крайбрежие е осеяно с живописни заливчета и тихи плажове, които осигуряват идеални условия за плуване и релаксация. Удобното местоположение позволява лесен достъп до други атрактивни места в Черна гора, като историческия град Котор, включен в списъка на ЮНЕСКО, който е само на половин час път.

Възможности за инвестиции и услуги в залива Лущица

Резортът Luštica Bay е един от трите големи проекта за луксозни жилища в Черна гора, наред с Porto Montenegro и Portonovi. С площ от 690 хектара, пет пъти по-голяма от площта на лондонския Хайд парк, проектът ще създаде уникална среда, която след завършването си ще включва:

  • 3 000 апартамента
  • 300 вили и къщи с изглед към морето
  • 7 хотела (в момента функционира хотел Chedi, като се планира откриването на хотел Four Seasons),
    търговски площи и голф игрище, проектирано от легендата на голфа Гари Плеър.
    За любителите на голфа Лущица ще се превърне в изключителна дестинация. След като голф игрището, което ще бъде единственото по рода си в Черна гора, бъде завършено, посетителите ще могат да очакват игрище с девет дупки и спираща дъха гледка към Адриатическо море. Игрището ще бъде завършено до 2028 г., а първата част ще бъде отворена за посетители през 2026 г.


Защо да купите имот в залива Лущица?

В допълнение към зашеметяващата обстановка и широката гама от услуги, заливът Луштика предлага редица предимства за чуждестранните инвеститори. Черна гора осигурява равни условия за всички инвеститори, което означава, че чуждестранните собственици имат същите права като местните граждани. Закупуването на имот ви позволява да получите годишно разрешение за пребиваване, което след пет години може да се превърне в постоянно пребиваване.

Данъчните предимства включват:

Данъкът върху доходите е ограничен до 15%.
Данъкът върху прехвърлянето на недвижими имоти при продажба варира между 3-6%.
Годишният данък върху недвижимите имоти е определен на 0,25-1% от пазарната стойност.
В случай на наследяване от преки роднини не се налага данък върху наследството.
Какво предлага кварталът?

В околностите на курорта Luštica Bay ще намерите безброй възможности за активен отдих. Заливът Бока Которска е идеален за разходка с лодка и за опознаване на загадъчните острови, включително острова с църквата на Дева Мария на Шкрпела. За любителите на историята и културата наблизо се намира древният град Котор, чиито стени и тесни улички разказват истории, обхващащи няколко века.

Тези, които предпочитат разходките на открито, ще оценят местните пешеходни и велосипедни маршрути, които се вият около бреговата линия, преминавайки през живописни села и маслинови горички. Любителите на водните спортове, като гмуркане, гмуркане с шнорхел и гребане, също ще намерят нещо, което да им достави удоволствие.

Цени на имотите в залива Лущица

Цените на недвижимите имоти в залива Луштика варират от:

433 000 EUR за апартаменти в зона Централе,
564 000 EUR за апартаменти в Марина Вилидж,
740 000 EUR и повече за ексклузивни резиденции в зона Върхове.
Средната цена на квадратен метър е около 7000 EUR, което е по-ниско от други луксозни проекти в Черна гора - в Портон цената е около 9000 EUR, а в Порто Черна гора - до 10 000 EUR на квадратен метър.

Как да стигнете до залива Лущица от Чешката република?

Най-добрият начин е да летите от Прага или Виена до летище Тиват. Пътуването отнема приблизително 2 часа. След пристигане до курорта Luštica Bay може да се стигне за 20 минути с кола. Алтернативно можете да летите до летище Подгорица, което е на 90 минути път с кола.

Бъдещето на курорта Luštica Bay

След завършването на всички проекти курортът ще се превърне в дом за над 6000 жители и ще включва над 3000 апартамента, 300 вили и 7 луксозни хотела. Със своята уникална концепция, съчетаваща традиционна архитектура с модерен дизайн, и строги строителни правила, Luštica Bay ще запази естествения си вид и хармонията със заобикалящата го природа.

През 1991 г. Черна гора става първата екологична държава в света и се ангажира с опазването на природата и устойчивото развитие. Тази политика гарантира, че новите проекти, като например заливът Луштика, зачитат местния ландшафт и насърчават природосъобразното развитие.

Ако обмисляте да закупите имот в Черна гора, заливът Луштика е чудесен избор, предлагащ уникален средиземноморски начин на живот и стабилен инвестиционен потенциал.

За повече информация посетете нашия уебсайт или се свържете с нас, за да получите индивидуална оферта за имот в района.