Покупка на имот в Кипър през 2023 г.

5.4.2023

Турската република Северен Кипър е новата гореща дестинация на Средиземноморието!

Покупка на имот в Кипър през 2023 г.

Купуване на имот в Кипър през 2023 г.

Северният Кипър е новата гореща дестинация на Средиземноморието! Купувачи от всички части на Европа, Великобритания и Близкия изток се редят на опашка, за да купят вили или апартаменти в Северен Кипър. Но защо това е така?

Климат и чисто море.

Северен Кипър има средно 340 слънчеви дни в годината и най-високите зимни температури от всички страни в Европейския съюз. Това означава, че можете да се наслаждавате на толкова много слънчеви дни, колкото пожелаете! В допълнение към прекрасното време, Северен Кипър разполага с дълги, пясъчни плажове, които се къпят в небесносиньо, чисто море. Според доклад за 2020 г., публикуван от Европейската комисия и Европейската агенция по околна среда (ЕАОС), Кипър има най-голям дял места за къпане с отлично качество на водата в Европейския съюз. Той има най-чистата вода в Европа.

Конфортен транспорт и престой

В Кипър има две основни летища: летище Ларнака в южната част на страната и летище Еркан (Лефкоса) в северната част на страната. В южната част на страната има и по-малко летище в Пафос. Всеки, който пътува с европейски паспорт, има свободен достъп през летище Ларнака, което предлага полети до цял свят. Почти всеки гражданин на света с паспорт може да влезе или да остане в Северен Кипър, без да се нуждае от предварителна виза. И не само това - почти всички националности могат да купуват имоти в Северен Кипър! След като вече имате адрес, можете да кандидатствате за разрешение за пребиваване в Северен Кипър, което може да бъде подновявано всяка година, ако докажете финансова стабилност и не страдате от заразно или сериозно заболяване.

Култура и история

Северният Кипър предлага уникална смесица от история, приказна кухня, турска култура и фестивали. Тук ще откриете традиционни занаяти и други местни фестивали, както и богата история от древни замъци, гробници и паметници, датиращи от хиляди години, включително гръцки храмове, римски градове, персийски дворци, замъци на кръстоносците и много други! Именно тази култура, история и климат оставят у посетителите, които идват за първи път, усещането, че са се влюбили в това място. Тази неповторима атмосфера кара много хора, които се интересуват от недвижими имоти в Северен Кипър, да си купят свое малко парче от рая и да се връщат в новия си дом в Северен Кипър година след година.

Красива природа

В много севернокипърски вилни и жилищни комплекси за фон служат бързо издигащите се планини Беспармак, които се спускат към плажовете на северното крайбрежие. Инвеститорите в недвижими имоти в Северен Кипър могат да избират между градски имоти с лесен достъп до очарователни пристанища и нощен живот, ресторанти, казина и яхти, или крайбрежни или планински имоти в села или провинция, заобиколени от полета и маслинови горички. Дори много градски имоти в Северен Кипър имат гледка към планината. Красивата девствена природа никога не е далеч за собствениците на имоти в Северен Кипър, независимо дали сте избрали северното, източното или западното крайбрежие за предпочитано място. Популярното източно крайбрежие близо до Фамагуста и девственият по-уединен полуостров Карпаз предлагат дълги участъци от пясъчни плажове в Северен Кипър, докато по-слабо развитото западно крайбрежие е чудесно за любителите на водните спортове поради благоприятните ветрове в тази част на Кипър. Каквато и среда да харесвате, ще я намерите в Северен Кипър!

Образование и здраве

Това е и островът на студентите. Най-големият университет се намира във Фамагуста. Има и американски университети, както и много първокласни болници. Хиляди пациенти със здравословни проблеми посещават Кипър всяка година, тъй като местната здравна система е на високо ниво.

За големия интерес към недвижимите имоти в Кипър спомагат и местните хора, които са много мили. Местните жители дори не заключват колите и къщите си. Това е една от най-безопасните държави в света. Въздухът тук също е чудесен, тъй като в Кипър няма тежка промишленост.