Предимствата на инвестирането в недвижими имоти в Тайланд

3.5.2023

Както всички вече знаят, цените на недвижимите имоти в Чехия бавно падат, но въпреки това апартаментите тук са почти недостъпни за средностатистическия смъртен.

Предимствата на инвестирането в недвижими имоти в Тайланд

Както вече всички знаят, цените на недвижимите имоти в Чехия бавно падат, но въпреки това апартаментите са почти недостъпни за средностатистическия смъртен. Ето защо все повече инвеститори започват да се интересуват от чуждестранния пазар. Ние бяхме първите, които ви представиха възможността да инвестирате в България. Хората ни ценят и ни оценяват високо. Ето защо решихме да ви предложим възможността да инвестирате в недвижими имоти в Тайланд.

Съществуват много причини да инвестирате в тази красива страна. Можете да инвестирате в недвижими имоти както за краткосрочно, така и за дългосрочно отдаване под наем.

Инвеститорите в търговията на дребно също могат да инвестират тук, тъй като цените започват от 800 000 крони. Тайландският пазар предлага голяма гъвкавост и разнообразие дори за най-взискателните. Тайландската икономика се възстановява добре след ковида, покупателната способност се е увеличила, а възвръщаемостта на инвестициите се е съкратила.

Ако искате да притежавате имот в непосредствена близост до синия открит океан, тогава Тайланд е мястото за вас. Освен на плажа и океана, можете да плувате в басейна, който се намира във вашия комплекс, само на няколко крачки от апартамента ви. След като вечеряте в популярни тайландски ресторанти, можете да се разходите из красивите градове или плажове. Тайланд е безопасен град с приятелски настроени хора.

Туризмът

Туристическият сезон в Тайланд продължава приблизително 6 месеца. Препоръчително е да отидете там основно в периода от октомври/ноември до март/април. По това време там обикновено е около 27-30°C. Това дава много възможности за наемане на апартамент или за собствена почивка. Апартаментите под наем в популярните места са много търсени не само от туристите, но и от местните жители.

Тайланд се мие от сините води на Тайландския залив. Пясъкът е топъл и бял, а освен това ще откриете и екзотични палми. Това е и идеалният град за практикуване на водни спортове, като например сърфинг. Можете също така да предприемете екскурзия до някои от красивите острови.

В допълнение към живописните си плажове Тайланд има и модерни градове с оживен нощен живот и много исторически забележителности.

Животният стил в Тайланд

Ако обичате пикантна храна и азиатска кухня, Тайланд е мястото, където да отидете. Местната кухня е прочута и можете да откриете цял куп нови ястия, за които дори не сте подозирали, че съществуват! В големите градове като Банкок ще откриете множество нощни клубове, барове и дискотеки, където по-младите хора и тези, които обичат да се забавляват и танцуват, ще намерят своята ниша. Хората, които са били в Тайланд за известно време, обичат да се връщат отново. Жителите на Тайланд се гордеят с етикета, вежливи са и са любезни. Те са и религиозни, особено в селата.

Травел и достъпност

В Банкок се намира модерното летище Суварнабхуми. То е най-голямото летище в Югоизточна Азия. Всички големи авиокомпании извършват полети до него. Понастоящем обаче няма директни полети от Прага до Банкок, но чешките туристи могат да летят от летище Виена.

Чешките туристи могат да останат в Тайланд до 30 дни без виза, но ако искате да останете по-дълго, ще ви е необходима виза.