Ръководство за живота в Коста Бланка

6.7.2024

Коста Бланка е по-обширна, отколкото може да се очаква. С повече от 200 км брегова линия, което се равнява на разстоянието между Прага и Бърно, има много области, от които да избирате!

Ръководство за живота в Коста Бланка

Ръководство за живота в Коста Бланка
Коста Бланка е по-обширна, отколкото може да се очаква. С повече от 200 км брегова линия, което се равнява на разстоянието между Прага и Бърно, има много области, от които да избирате!

Познат още като "Белия бряг", Коста Бланка е пълен с оживени градове и крайбрежни райони, които предлагат широка гама от удобства - от ресторанти и най-добрите голф игрища до красиви плажове. Тази дестинация е любима на купувачите и почиващите от Централна Европа още от началото на отношенията с Испания през 50-те години на миналия век. С население от около 1,9 милиона души, 30% от които са чужденци, не е изненадващо, че все повече хора избират добре познати и желани райони като Дения, Калпе, Гуардамар дел Сегура, а днес разглеждаме живота в Торевиеха!

Представяме: Торевиеха, град на брега на морето
Ако не знаете много за Торевиеха, значи сте пропуснали! Разположен в югоизточната провинция Аликанте, Испания, градът е традиционно известен с добива на сол благодарение на двете големи солни езера в границите му.

Целогодишният курорт има средно 320 слънчеви дни в годината, което го прави идеалната дестинация за ваканционен дом с гарантирано слънце и синьо небе! Жителите могат да се наслаждават на средиземноморския начин на живот в един от най-здравословните климати в Европа, признат от Световната здравна организация. Сухият микроклимат осигурява забележими ползи за пациентите, страдащи от ревматизъм, артрит, астма и сърдечни проблеми.

Други невероятни места на Коста Бланка
Дения

Дения е известен със своето пристанище и историческия замък, който доминира над града. Той предлага невероятни плажове и чудесна гастрономия. Това е идеалното място за тези, които търсят комбинация от плажен живот и история.

Калпе

Калпе е дом на емблематичната скала Пеньон де Ифач, от която се открива впечатляваща гледка към цялото крайбрежие. Градът е известен с чистите си плажове и приятната си атмосфера. Идеален е за тези, които искат по-спокойна среда с близост до природата.

Гардамар дел Сегура

Гуардамар дел Сегура може да се похвали с дълги пясъчни плажове и красиви дюни. Този град е идеален за семейства и за тези, които търсят спокойна почивка с много възможности за дейности на открито.

Аликанте

Аликанте е столицата на провинцията и предлага богата история, отлично пазаруване и оживен нощен живот. Замъкът Санта Барбара, който се извисява над града, предлага спиращи дъха гледки и е една от основните туристически атракции.

Исторически забележителности
Торевиеха и околностите й имат богата история, датираща още от времето на Римската империя. В близост до града се намират археологически обекти, които разкриват римски руини, включително древни вили и термални бани. Тези исторически обекти предоставят завладяващ поглед към миналото и добавят още един пласт очарование към района.

Музеят на морето и солта (Museo del Mar y de la Sal) изследва историята на солените езера чрез експонати и модели на кораби. Живописният музей предлага безплатен вход, но е препоръчително в групата ви да има човек, който говори испански език.

За нещо малко по-различно, посетете Културното дружество Казино на Торевиеха, което се намира в сърцето на града. Тази великолепна сграда е чудесно място за питие. Паркът Parque de las Naciones предлага тих оазис далеч от центъра на града.

Горещи места в Торевиеха
Трудно е да се изтъкнат всички предимства на живота в Торевиеха, но ще се опитаме да подберем няколко от най-добрите!

Храна

Комбинацията от чудесна кухня, приветливи ресторанти по крайбрежната алея, редовни улични пазари и много независими барове превръщат града в много общително място. Разнообразният избор на испанска храна означава, че всеки ден можете да опитате нещо ново, включително пресни морски дарове, средиземноморски ястия и традиционни тапас!

Отдих и дейности

Ако искате да се отпуснете, защо да не разгледате многото красиви плажове, като например Плая де ла Зения? Белите плажове са заобиколени от кафенета, така че можете да изпиете освежаваща напитка, да се разходите по крайбрежната алея и да се насладите на слънцето. За по-приключенски настроените се предлагат различни водни спортове! От водни ски до парасейлинг и флайборд - има много дейности, които ще забавляват вас и вашите (големи) деца!

Защо да купите имот в Коста Бланка
Климат и време

Коста Бланка предлага невероятен климат със средно 320 слънчеви дни годишно. Зимите са меки, което осигурява приятна среда през цялата година. Този климат е идеален за тези, които искат да избягат от студените зими в Централна Европа.

Поблести от инвестирането

Инвестирането в имоти в Коста Бланка е от полза за тези, които искат да капитализират парите си, както и за тези, които търсят място за пенсиониране. Големият брой туристи, които посещават района, прави наемането на имот много привлекателно. Освен това спокойният и здравословен начин на живот в района е идеален за пенсионери, които търсят стабилно и приятно място за почивка.

Нашите услуги
Ние в "Моят имот край морето" можем да се погрижим за всичко, което ви е необходимо за закупуване на имот от разстояние. От самата покупка до създаването на лиценз за отдаване под наем и самото отдаване под наем - ние сме тук, за да направим целия процес по-лесен за Вас. Нашият опит и знания ще гарантират, че инвестиционният ви проект ще бъде успешен и без стрес.

Искате ли да научите повече?
Свържете се с нашите експерти в "Моите имоти на морето", за да разгледате наличните имоти или да разберете какво още се предлага на пазара! Обадете се на 01202 971614 или изпратете имейл на info@mojenemovitostumore.cz, за да разговаряте с нашия приятелски екип.

Ако планирате да закупите и да живеете на Коста Бланка, свържете се с нас, за да научите повече за нашите услуги и как можем да Ви помогнем да намерите идеалния дом на брега на морето!