СПА хотел Мурите, Банско, България

Bansko, България – ID 12962
Tози комплекс има още 1 единица

Мястото, което е любимо на мнозина от 2008 г. насам, известно като White Fir Valley, а след това като Muriate Club Hotel, сега надминава много първокласни хотели по света със своята класа, стил и традиция в обслужването. Хотелът предлага на своите гости отлични възможности за отдих, спорт и туризъм сред невероятна природа, комфорт, тишина и спокойствие.

Муриат Парк Хотел - Разлог

Омайната природа на Пирин и близостта на хотела до един от най-големите паркове в България ни вдъхновиха да изберем името на нашия хотел - Муриат Парк Хотел - в чест на благородното дърво, символ на красивата българска планина.

За всички желаещи можем да организираме посещение с екскурзовод на Байкушевата мура - най-старото иглолистно дърво в България, оцеляло повече от 1300 години и представляващо връх на българската държава.

Муриат Парк Хотел се състои от 3 тематични сгради, които носят красивите имена на екзотични цветя - АЗАЛИЯ, ОРХИДЕЯ и ЖАСМИНА. Хотелът се характеризира със забележителна архитектура и зашеметяващ интериор.

НАТУРА

Разложката котловина е уникално природно кътче на България, скрито между три от най-красивите български планини - Рила, Пирин и Родопите. Тези планини в югозападната част на страната имат напълно различен характер. Докато Рила и Пирин - две от най-високите и сурови планини на Балканите с надморска височина почти 3000 м - имат чисто алпийски облик, Родопите на юг от тях очароват с приятно заоблените си форми и силното влияние на южния бриз от Егейско море.

По време на престоя си в Парк хотел "МУРИТЕ" можете да посетите историческите паметници в района, различни музикални фестивали, фолклорни събития и местни празници според интересите си.

ДОБАРИЯ

На 180 км южно от столицата се намира едно българско село, скрито в слънчевите склонове на южните склонове на Рила планина, което ни запознава с девствената природа, историята и културата на целия регион. Добърско е разположено на 1070 м надморска височина. На територията на селото започва защитената територия на Национален парк "Рила".

Зелени дървета, слънчеви планински склонове, безкрайни гледки към Пирин и Родопите, живописни поляни и древни пътеки ще омагьосат сърцата и мечтите. Природното богатство, мекият климат и спокойствието ще отведат всеки посетител далеч от забързаното и сиво ежедневие и ще му позволят да се потопи в чистотата на планината.

РАЗЛОГ - ГОРСКИ КРАЙ

Ако обичате планината, но комерсиалните курорти не са вашата чаша чай, посетете Разлог. Той се намира в непосредствена близост до Банско и открива пътища към Рила, Пирин и Родопите. Разлог е планинската врата на България - жива, различна, автентична.

Разлог е оживен и динамичен планински град, който съчетава възрожденския дух със съвременната архитектура. Не липсват сгради с културно-историческо значение, възможности за забавление или съвременни удобства. Не са за пренебрегване и пищните зелени площи и добре поддържаният център на града, типичните местни механи (от които се носи ароматът на традиционната храна капама) и, разбира се, характерният местен диалект.

Забележителен елемент от градския облик на Разлог са многобройните чешми, всяка със свой собствен характер. Изградени по инициатива на местния кмет и с подкрепата на общинската администрация, тези фонтани придават на планинското градче европейска атмосфера и се превръщат в популярно място за отдих на гостите през горещите летни дни.

Разлог е и чудесна дестинация за новогодишни тържества. В навечерието на Нова година градът по традиция е домакин на карнавал, съпроводен с много смях, игри и символични награди. Провежда се парад и дълъг народен танц, в който се включват всички жители на града. Главните действащи лица са кукерите, които със своите танци и звънци прогонват злите сили и на 1 януари обикалят града, за да донесат здраве и благоденствие. Зимният въздух е изпълнен с глъч и празнично настроение, защото традициите в Разлог са живи.

БАНСКО - БЯЛА ПРИКАЗКА

Неповторимият дух, който Банско носи, съчетава по неповторим и завладяващ начин старинния български стил с модерната архитектура и съвременната култура.

Корените на града са дълбоко назад, още от турското нашествие на наша територия. Оттогава Банско заема важно място в историческото и духовното развитие на България. Миналото е оставило значителен отпечатък върху цялостния облик на града, който днес е един от най-посещаваните ни зимни курорти.

Банско е живописен планински град, разположен в подножието на Пирин планина. Разположен е в северозападната част на Западните Родопи, южната част на Разложката котловина и част от долината на река Места, която тече през общината.

Днес Банско заема водещо място сред зимните ски курорти у нас. Все по-често той е популярна дестинация за посещение и отдих, както от български, така и от чуждестранни туристи.

Банско предлага богат каталог от заведения и ресторанти, повечето от които залагат на старинния български стил и народната кухня. Ресторантите в хотелите в комплекса са ориентирани по-скоро към модерния облик и са отворени за посетители, които не са хотелиери.

За любителите на нощния живот Банско разполага с клубове и дискотеки, където доброто настроение и приятните забавления са гарантирани.

Единици в комплекс

Предлагаме напълно завършен и обзаведен апартамент от 3 стаи
желан комплекс желано местоположение
100 m2
3+kk
4/6
11 500 m
65,000 €
Šipka vpravo

Харесва ли ви този имот?

Свържете се с нас!

Интересувате се от този имот, но все още не сте сигурни? Уговорете си среща онлайн или в нашия офис и ние лично ще разгледаме всички подробности с вас.

Bubenská 122/20
Praha 7 - Holešovice 170 00

Po-Pá: 8.00-17.00